Cascada de medicamente

Cascada de medicamente
Cascada de medicamente
5
(2)

Cascada de medicamente

Sa zicem ca de la “micile plăceri ale vieții” sau de la obiceiurile nesănătoase, la care se mai adaugă puțin mai multa sare, stres si oboseala, tensiunea arteriala poate sa crească ușor pana pe la 14/15 cu 8/9.

De aici intra in schema primul medicament, unul care sa scadă tensiunea, dar mai rar singur si de obicei asociat cu unul care sa scadă si colesterolul.

Pana aici sunt 2.

Un medicament cardio este însoțit si de o “aspirina in concentrație mica”, iar pentru cel de colesterol, medicul de familie sau farmacistul va recomanda si un hepatoprotector pentru protecția ficatului.

Pana aici sunt 4.

Fiindcă deja sunt 4, va apărea si un omeprazol, de multe ori nejustificat, pentru protecția stomacului.

De la cel de tensiune poate sa apară “o tuse seaca” (nu de la toate si nu la toți), de la cel de colesterol pot apărea dureri musculare si crampe, de la omeprazol administrat pe termen lung foarte multe alte probleme.

Urmează ceva de crampe si cârcei si bineînțeles pentru palpitații – un potasiu + magneziu.

Pana aici sunt 6.

Putina recapitulare

Unui pacient cu tratament pentru hipertensiune, pe lângă medicamentul de tensiune, i se recomanda si un medicament pentru colesterol, unul pentru protecție la cel de colesterol si unul pentru protecția stomacului pentru celelalte administrate. Apoi un magneziu, fiindcă apar crampe de la cel de colesterol.

Poate ca, in multe situații, acel prim medicament de tensiune poate sa fie evitat sau măcar amânat prin reducerea unor excese.

👉 Dependenta de picături

👉 Coldrex – Theraflu – Fervex

Cât de util a fost acest articol?

Rating 5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *