Nurofen si Panadol alternativ

Nurofen si Panadol alternativ
Nurofen si Panadol alternativ
5
(9)

Antitermicele la copii 

Când administram Nurofen si Panadol alternativ?
Febra la copii poate avea diverse cauze și este răspunsul organismului la infecții sau inflamații.
Cu cât vârstă copilului este mai mica, cu atât este mai importanta vizita la specialist și aflarea cauzei care produce febra.

Nurofen si Panadol în același timp?

NU se recomanda, la copii, administrarea de Nurofen (ibuprofen) și Panadol (paracetamol) în același timp, se recomanda sa se păstreze o distanta de aproximativ 4 ore între administrări.

Nurofen si Panadol alternativ

Cea mai folosita combinație de medicamente folosita pentru a scădea temperatura este schema Nurofen și Panadol alternativ la 4 ore.
Doza se calculează în funcție de greutate.
Se pot administra 3 doze de Nurofen și 3 de Panadol în 24 de ore, astfel la fiecare 4 ore se administrează o data Nurofen și următoarea data Panadol.
In cazul în care temperatura nu este foarte ridicata se poate folosi doar Nurofen sau doar Panadol, administrat de 3 ori pe zi.
In cazul în care temperatura depășește 38-38.5 atunci se alternează la aproximativ 4 ore Nurofen și Panadol.
Daca febra nu cedează după administrarea de Panadol și Nurofen atunci se poate administra, cu recomandarea medicului, Algocalmin (Novocalmin supozitor, Locamin picături, Alvotor picături).
NU se recomanda administrarea de Algocalmin la temperatura mai mica de 38.5.
Algocalminul este de preferat sa se evite pe cât posibil, mai ales la copii mici. Acesta este un medicament cu risc crescut de reacții adverse.
NU se recomanda sub nici o forma administrarea de aspirina la copii, acesta poate avea consecințe grave asupra sănătății copilului.
Nurofen și Panadol, sau orice alta forma de ibuprofen și paracetamol, pot provoca și reacții alergice. Acestea au și contraindicații, atenționări și pot interacționa cu alte medicamente.
Febra la copii poate avea diverse cauze și este răspunsul organismului la infecții sau inflamații.

Erupții dentare

In cazul erupțiilor dentare, însoțite de temperatura ridicata, se prefera administrarea de Nurofen (ibuprofen) deoarece acesta este: antipiretic (scade temperatura), analgezic (calmează durerea) și antiinflamator (reduce inflamația).
Acesta se asociază cu un gel local cu care se masează gingia – Calgel, Dentinox.

Enteroviroze

Pentru cazurile în care temperatura ridicata apare în urma unei viroze digestive, însoțită de vărsături, greață, scaune moi și apoase. NU se recomanda administrarea de Nurofen (ibuprofen) deoarece acesta este antiinflamator și va irita stomacul și mai rău.
In acest caz se recomanda paracetamolul, pentru scăderea temperaturii, care se asociază cu produse pentru rehidratare, antispastice, regim.
Paracetamolul scade temperatura (este antipiretic) și nu irita stomacul (nu este antiinflamator)

Răceala si gripa

La temperatura mai mica de 38 se poate administra Panadol sau Nurofen de trei ori pe zi.
La febra peste 38 se poate alterna Panadol și Nurofen la 4 ore.
La temperatura peste 38.5, 39 se poate administra Algocalminul prescris de medic și peste 4 ore se poate relua alternanța Nurofen/Panadol.

După vaccin

După vaccin, la sugari se prefera administrarea de paracetamol (Panadol, supozitor cu paracetamol)

👉 Pentru imunitate – copii

Immunepid junior contribuie la întărirea sistemului imunitar al copiilor, reduce perioada de recuperare si limitează simptomele asociate in cazul infecțiilor bacteriene și virale la care cei mici ar putea fi expuși in colectivitate.

👉 Calculator doza Nurofen si Panadol

 

Alătură-te celorlalți 180 de abonați.

Cât de util a fost acest articol?

Rating 5 / 5. Număr de voturi: 9

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

You May Also Like