In acest articol găsiți 3 informații importante despre cistita, cum se tratează, cum se previne si o gama special conceputa, cu 3 produse eficiente si utile in tratamentul si prevenția infecțiilor urinare.
3 informații utile despre cistita – E. Coli
- Se poate datora prezentei si multiplicării bacteriilor provenite din regiunea perineala, vaginala sau anala, care ajung in vezica prin intermediul uretrei
- Doamnele sunt mai predispuse decât bărbații, din cauza anatomiei. Este mai frecvent întâlnita la doamnele cu vârsta intre 20 si 50 de ani active din punct de vedere sexual
- Recidivele, in același an, sunt foarte des întâlnite
Simptomele cistitei
O infecție urinară cauzată de E. Coli poate prezenta o serie de simptome neplăcute:
- Urinare frecventă și dureroasă
- Senzație de arsură la urinare
- Urină tulbure sau cu miros neplăcut si puternic
- Durere în partea inferioară a abdomenului
Tratamentul cistitei cu antibiotice
Tratamentul convențional al cistitei implică de obicei administrarea de antibiotice pentru a trata infecția bacteriană. Antibioticele precum ciprofloxacina (Ciprinol, Ciproquin), norfloxacina (Nolicin), levofloxacina (Tavanic) sunt frecvent prescrise de către medic pentru tratarea cistitei.
Durata tratamentului poate varia în funcție de severitatea infecției, dar de obicei durează între 7 și 10 zile.
Este important să se urmeze cu strictețe indicațiile medicului și să se finalizeze întregul tratament cu antibiotic pentru reușita tratamentului si pentru a preveni recurența infecției și dezvoltarea rezistenței bacteriene.
Punctul de plecare pentru alegerea antibioticului, de către medic, ar fi bine sa fie urocultura + antibiograma.
De cele mai multe ori, pentru o rată mult mai mare de vindecare, se asociază un antibiotic cu un antiseptic. Un antiseptic urinar care sa conțină merișor + D-manoza.
Găsiți un antiseptic urinar eficient care conține: N-Acetilcisteina, Merișor (Afin american), D-manoza, Mesteacăn alb, care sa împiedice aderarea si sa favorizeze desprinderea si eliminarea bacteriilor patogene din tractul urinar.
👉 Vezi – antiseptic urinar util in tratament
Prevenție si limitare recidive
Plecând de la statistica si de la ceea ce este foarte cunoscut:
1. “Se poate datora prezentei si multiplicării bacteriilor provenite din regiunea perineala, vaginala sau anala, care ajung in vezica prin intermediul uretrei”
Igiena intima, in cazul doamnelor, este important sa fie făcută dinspre fata către spate, pentru a evita ca bacteriile din zona anala sa ajungă la uretra si apoi in vezica. De preferat cu un gel intim special, cu un ph adaptat si compoziție potrivita.
2. “Doamnele sunt mai predispuse decât bărbații, din cauza anatomiei. Este mai frecvent întâlnita la doamnele cu vârsta intre 20 si 50 de ani active din punct de vedere sexual”
Se recomanda golirea vezicii urinare imediat după încheierea actului intim, pentru a preveni migrarea bacteriilor către uretra. Iar pentru igiena, folosirea unui gel intim special conceput pentru zona intima.
Un săpun intim cu extracte de plante medicinale care protejează, calmează, hidratează, igienizează, echilibrează flora bacteriana și ph-ul fiziologic, creând un mediu nefavorabil dezvoltării bacteriilor implicate in infecțiile urinare. Conține probiotice – ca sa mențină ph-ul optim, merișor – ca sa inhibe dezvoltarea bacteriilor, propolis – cu acțiune antimicrobiana + alte ingrediente care sa protejeze, calmeze, hidrateze si sa igienizeze.
3. “Recidivele, in același an, sunt foarte des întâlnite”
Exista produse special concepute pentru a limita recidivele si pentru a împiedica aderarea bacteriilor la pereții tractului urinar. Util mai ales pentru doamnele care se confrunta cu infecții urinare repetate. De regula, produsele pentru prevenția recidivelor se pot administra 10 zile/luna.
👉 Pentru prevenție si limitare recidive
Un produs care sa împiedice aderarea si sa favorizeze eliminarea bacteriilor patogene din tractul urinar.
Concluzie – pentru limitarea infecțiilor urinare
- Spălați, ștergeți corect – din fata in spate
- De preferat, goliți vezica după actul intim, pentru îndepărtarea bacteriilor care ar putea ajunge in uretra
- Folosiți un gel special de igiena intima
- Folosiți un supliment special conceput pentru prevenție, ca sa prevină aderarea bacteriilor si sa favorizeze eliminarea acestora
👉 Video pe YouTube – răspunsul pentru întrebarea: care este cel mai bun medicament pentru candida?
👉 Citește si – Cum alegem un probiotic
Daca ti s-au părut utile informațiile, abonează-te la newsletter, ca sa nu le ratezi pe următoarele 👇
Bună siara cum pot să mă tratez că am un Kos
Buna seara,
Va rog sa reformulați.