Știm ca foarte mulți aleg si un probiotic in timpul unui tratament cu antibiotic, dar după ce criterii îl alegem si ce așteptări avem de la acest probiotic. Cum alegem un probiotic?
In acest articol găsești informații despre cum sa alegi un produs probiotic si care poate sa fie cel mai potrivit probiotic.
Am lăsat, in urma cu puțin timp, si o întrebare pe pagina Farmacistdegarda
👉 Vezi articolul si rezultatul
Cum alegem un probiotic?
Suplimentele cu probiotice nu sunt toate la fel, au tulpini diferite, unele conțin bacterii, altele conțin ciuperci, unele au doar o tulpina, altele au mai multe si mai au si prebiotic, unele sunt mai potrivite pentru imunitate, iar altele pentru protecție. Si atunci cum alegem?
Câteva criterii
- Compoziție
- Preț
- Producător
- Ce zice vecinul
- Reclama
- Culoare
Poate ca cea mai buna alegere ar fi după nevoia pacientului din momentul respectiv
In funcție de aceasta nevoie avem si câteva variante. Am lăsat in link si produsul, pentru fiecare categorie.
Pentru cei care “se încurca in pastile”
Pentru cei care considera ca este dificil de păstrat o diferență de 2 ore intre probiotic si antibiotic, pot opta pentru un probiotic care se poate administra împreună cu antibioticul. Enterol sau Hepiflor. Hepiflor doar varianta noua cu Saccharomyces Boulardii.
👉 Varianta noua Hepiflor, care se poate administra împreună cu antibioticul
Pentru imunitate – copii
Suntem foarte preocupați de imunitatea copiilor si cum sa facem sa ii ajutam sa treacă mai ușor peste episoadele de gripa, răceli si alte viroze. Știm, de asemenea, ca o flora intestinala echilibrata este foarte importanta pentru sănătatea, imunitatea si buna dezvoltare a copiilor.
Un probiotic conceput pentru cresterea imunității copiilor, care sa conțină mai multe tulpini de probiotice, prebiotic (Fos), împreună cu alte 2 componente cunoscute pentru efectul lor benefic, lăptișor de matca si fructe de soc.
👉 Probiotic pentru imunitate – copii
Probiotic pentru sugari/colici
Un produs care sa conțină Bifidobacterium longum-infantis, care este printre primele bacterii ce colonizează tractul digestiv al nou-născuților si predomina la nou-născuții hrăniți la sân. Probiotic care este printre putinele specii capabile sa metabolizeze carbohidrații complecși prezenți in laptele matern. Plus un mix natural de mușețel, chimen si roinița ca sa calmeze, sa diminueze colicile si sa ajute digestia.
Pentru sindromul colonului iritabil
Exista si produse special concepute pentru sindromul colonului iritabil, manifestat cu scaune moi, diaree, balonare. Aceste produse conțin tulpini de bacterii studiate pentru efectul lor benefic in astfel de afecțiuni. In link găsești un produs care conține una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice in sindromul de intestin iritabil.
Pentru enterocolite
La enterocolite te interesează sa limitezi scaunele moi, sa eviți deshidratarea si pierderea de săruri. Nici nu vrei sa “stai leșinat” in pat cu dureri musculare. Atunci, in astfel de cazuri, un probiotic care sa refacă flora intestinala si sa conțină un adaos de vitamine B complex, care sa te pună mai repede pe picioare, poate sa fie extrem de util.
Pentru doamne
Pe lângă protecția florei intestinale, pentru doamne este foarte important sa evite si o eventuala candidoza. Pentru acest lucru exista produse special concepute, sub forma de ovule. Ovule cu probiotice, care sa mențină ph-ul in condiții optime si sa protejeze echilibrul florei vaginale. Astfel se evita apariția candidozei mult mai eficient.
👉 Iată o protecție pentru doamne (împotriva candidozei)
Pentru infecții urinare
In cazul infecțiilor urinare, in completarea tratamentului cu antibiotic, sau pentru prevenție si limitarea recidivelor, este mai potrivit un produs cu probiotice special alese pentru tractul urinar, plus D-manoza sa limiteze aderarea bacteriilor si sa favorizeze eliminarea acestora.
👉 Un produs cu antiseptic + probiotice + D-manoza
Pentru protecția florei intestinale, atunci când iei antibiotic
In acest caz, pentru protecția florei intestinale, care va fi afectata de antibiotic, iți dorești un produs probiotic care sa conțină multe tulpini si in număr cat mai mare. De preferat si cu prebiotic.
👉 Cu multe tulpini + prebiotic
Pentru candidoze bucale
Ii dai cu glicerina cu nistatina, poate si cu un fluconazol, dar salvarea poate sa vina de la un produs special conceput pentru cavitatea bucala, sa restabilească echilibrul. De la o formula special dezvoltata pentru echilibrarea eficienta a microflorei cavitații bucale, afectata de tratamentul cu antibiotic.
👉 Găsești un exemplu de probiotic special pentru cavitatea bucala
Concluzie si răspunsul la întrebarea: care este cel mai bun probiotic?
Răspunsul este: depinde cine ești si ce problema ai, ce iți dorești sa facă si cum sa te ajute.
Ce facem cu lactatele si murăturile?
Ce sa facem? Ce putem. Conțin probiotice, multe, dar nu se potrivesc mereu.
- Sugarii si enterocolitele “nu merg” cu gogonele si castraveții murați. Nu exista potrivire.
- Unele antibiotice “nu merg” cu lactate. Antibioticul este inactivat.
Revin: depinde cine ești si ce problema ai, ce iți dorești sa facă si cum sa te ajute. Preferințe si sensibilități.
Daca ti s-a părut un articol util si te-a ajutat, abonează-te la newsletter, ca sa nu le ratezi pe următoarele 👇
Si daca ai ajuns pana aici si ceva nu este clar, lasă un comentariu mai jos si clarificam.