Atenționare Loperamid

Atenționare Loperamid
Atenționare Loperamid

Atenționare Loperamid

Loperamid, Imodium, Lopegen sunt contraindicate in cazul diareii de natura infecțioasă (însoțită de vărsături, greață si febra), fiindcă poate agrava starea generală.

Imodium, Loperamid, Enterium nu reprezintă un tratament. Ele reduc motilitatea intestinala, iar acest lucru este de nedorit în diareea de natura infecțioasă. 

Se recomanda in acest caz substanțe antiinfecțioase (Furazolidon, Normix, Ercefuryl), săruri de rehidratare, regim, antispastice (No-Spa, Spazz, Spaverin), paracetamol ( in caz ca este însoțită de febra ), probiotic, ceai de menta.

Medicamente pentru diaree

Antiinfecțioase intestinale

Furazolidon este un medicament antidiareic care se poate folosi in tratamentul diareii de natura infecțioasa.
Este utilizat pentru tratamentul infecțiilor intestinale determinate de bacterii, enterite, enterocolite infecțioase, toxiinfecții alimentare. Modul de administrare este de un comprimat o data la 6 ore, timp de 5-7 zile.

Normix-antiinfecțios intestinal

Este folosit în tratamentul infecțiilor intestinale acute și cronice.

Ercefuryl este un antidiareic, antibacterian intestinal.
Ercefuryl este indicat în tratamentul diareii acute de origine infecțioasă. Modul de administrare este de o capsula la 6 ore, sau 2 capsule la 12 ore, timp de 5-7 zile.

Săruri de rehidratare

Compensează pierderea de lichide și electroliți din organism  apărute în urma  vărsăturilor repetate si/sau diareii.

Intr-un episod diareic, organismul pierde multe lichide şi poate să apară deshidratarea. Riscurile
asociate deshidratării sunt mai mari în cazul copiilor mici si vârstnicilor. Este recomandat ca în timpul unui episod diareic să se consume cat mai multe lichide si/sau  soluții de hidratare orală.

Exemple de săruri de rehidratare: Sun-Lyte, Rehidrol, Rehidrafort.

Antispastice

Exemple de antispastice: No-spa, Spazz, Spaverin, Antispasmin

Cărbune medicinal

Cărbunele medicinal are capacitatea de a lega agenții patogeni și astfel sa fie mai ușor eliminați din organism.

Medicamente cu paracetamol➡️

Protecție pentru flora intestinală➡️

Colebil sau Triferment➡️

 

Vezi articole si pe Patreon
5 comments
  1. Acum o luna ,m am intors de la mare cu enterocolita( cred) …aveam scaune moi si dese….m am dus la farmacie dupa vreo 3 zile si mi a dat hydrasmect si imodium… si dinr una am da o in alta…acum sunt constipata si simt ca mi s a incetinit tranzitul….dupa masa ma balonez in partea de sus a abdomenului destul de rau…am slabit vreo 3 kg,am fos la un medic gastro la un ecograf si totul a iesit ok…dar din ce i am explicat a dedus ca am intestin iritabil si sindrom dispeptic ulceros.Si mi a dat tratament (emanera,ibsi-sun si motilium) si regim….dar parca tot mi se pare ca ma balonez prea rau dupa ce mananc…-.-….sa fie altceva?

    1. Buna seara, sunt simptome al sindromului de colon iritabil, inclusiv balonarea și constipația. Tratamentul este potrivit pentru pentru aceasta afecțiune. Ati fost și la medic, ati făcut si investigații, nu sunt motive care sa va determine sa va gândiți ca ar putea fi altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like