Probiotic – Antibiotic – Candida

Probiotic antimicotic candida
Probiotic
4
(2)

Protecție antimicotica – candida – ovule

Am luat un probiotic în timpul tratamentului cu antibiotic, dar tot m-am ales cu candida….

Probioticul sub forma de capsula, care se înghite, în timpul tratamentului cu antibiotic, protejează și reface FLORA INTESTINALA.

Pentru situații în care trebuie protejata alta flora, acest probiotic pe care îl înghițim nu mai este atât de eficient.
Pentru doamnele care in timpul tratamentului cu antibiotic acuza neplăceri, cu tot cu protecția de probiotic administrat oral, pot încerca un probiotic local sub forma de ovule cu acțiune țintita. Astfel, acest probiotic acționează local și menține flora echilibrata și un ph optim împiedicând apariția candidozei. Acest probiotic se poate administra pe durata tratamentului cu antibiotic și câteva zile după.

Protecția naturala a florei vaginale este data de bacilul Doederlein care menține un ph optim (3.8-4.5) acid, ph care nu permite apariția candidozei. In tratamentul cu antibiotic acest bacil este distrus, ph-ul se modifica (creste) si astfel apare un mediu propice apariției candidozei.
Se mai poate administra un antimicotic, pentru prevenție, pe durata tratamentului cu antibiotic, dar acesta trebuie evitat de persoanele cu afecțiuni hepatice.
Probioticul este benefic în timpul tratamentului cu antibiotic, dar nu le scăpa pe doamnele cu sensibilitate, de apariția candidozei.
Candidoza poate apărea sau nu în timpul tratamentului cu antibiotic funcție de durata tratamentului, tipul antibioticului, starea generală, prezenta altor afecțiuni.
Întotdeauna este mai bine sa prevenim decât sa tratam.

Ce este candidoza vaginală?

Este o infecție de natura fungica (ciuperca) cauza de Candida Albicans ce apare in momentul in care se produce un dezechilibru la nivelul florei vaginale.
In mod normal in flora vaginală exista un echilibru între bacterii benefice si fungi (ciuperci). In cazul administrării de antibiotic se produce un dezechilibru, bacteriile benefice (bacilii) sunt distruși, iar fungii se înmulțesc provocând astfel candidoza vaginală.

Simptome

– mâncărime, iritație, înroșire, senzație de arsura
– durere, sensibilitate vaginală

Tratament

– creme antimicotice: clotrimazol…..
– ovule antimicotice
– comprimate antimicotice: fluconazol…

👉 Săpun lichid intim – Farmacia Tei

👉 Infecție urinară simptome, tratament

Cât de util a fost acest articol?

Rating 4 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *