Medicamente “uitate” pe reteta

Medicamente "uitate" pe reteta
Medicamente “uitate” pe reteta
0
(0)

Medicamente “uitate” pe reteta

Omez, Omeran, Nexium, Controloc

Prezente forte des pe rețetele compensate, la pacienții cu afecțiuni cronice, aceste “protecții pentru stomac”, pot fi mai dăunătoare decât utile, administrate pe perioade lungi.

Medicamentele NU se administrează pentru motivul “l-am avut și luna trecuta pe reteta”, se administrează doar dacă au un scop bine determinat.

Acestea ar trebui recomandate pentru un tratament clar, un diagnostic clar, sau când într-adevăr se justifica protejarea stomacului, nu pur și simplu ca se iau 3 medicamente zilnic și sa fie și un Omez sau Controloc, ani la rand…

Medicamente “uitate” pe reteta

Multe retete compensate sunt doar tipărite la o luna, sau la trei luni iar Omezul, Nexiumul, Controlocul, rămân și ele pe reteta și în tratament fără nici o justificare.

In cazul pacienților cu afecțiuni cardiace administrarea pe termen lung a (inhibitoare de pompa de protoni) protecției pentru stomac poate duce la scăderea concentrațiilor de magneziu, potasiu, calciu din sânge cu efecte negative majore.

La pacienții cu osteoporoza administrarea pe termen lung a “protecției pentru stomac” poate creste riscul de producere de fracturi.

Medicamentele au reacții adverse, interacționează între ele.

Beneficiul, la administrarea de medicamente, trebuie sa fie întotdeauna mai mare decât eventualele riscuri sau reacții adverse.

Valabilitate retete compensate➡️

Protecție pentru flora intestinala➡️

Cât de util a fost acest articol?

Rating 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like