Cat timp este valabil un sirop de la deschidere

Cat timp e valabil un sirop de la deschidere
Cat timp e valabil un sirop de la deschidere

Cat timp este valabil un sirop de la deschidere

Când deschizi un flacon de sirop notează pe cutie data la care a fost desfăcut, s-ar putea sa mai ai nevoie de el. In prospect este menționat cat timp este valabil un sirop de la deschidere si cum trebuie păstrat.
In general pulberile care se amesteca cu apa se păstrează in frigider, iar restul la temperatura camerei la mai puțin de 25 de grade.

Panadol sirop- Panadol baby suspensie orala

Se pastreaza la temperatura camerei pana la deschidere. După deschidere nu se utilizeaza mai mult de 1 luna si nu trebuie pastrat la frigider.

Nurofen sirop- Nurofen pentru copii suspensie orala

Se pastreaza la temperatura camerei si inainte si dupa deschidere. De la deschidere se poate administra pana la 6 luni.

Debridat sirop- Debridat granule pentru suspensie orala

Se pastraza la temperatura camerei si inainte si dupa deschidere. De la deschidere se poate administra pana la 4 saptamani.

Augmentin sirop- Augmentin pulbere pentru suspensie orala

Inainte de deschidere se pastreaza la temperatura camerei. Dupa deschidere suspensia trebuie pastrata la frigider si utilizata in termen de maxim 7 zile.

Vigantol oil picaturi

Se pastreaza la temperatura camerei si inainte si dupa deschidere. Dupa deschidere se utilizeaza maxim 6 luni.

Aerius sirop- Aerius solutie orala

Se pastreaza la temperatura camerei si inainte si dupa deschidere. Dupa deschidere se pastreaza la temperatura camerei si se poate administra pana la data de expirare notata pe flacon.

Zinnat sirop- Zinnat granule pentru suspensie orala

Înainte de deschidere se păstrează la temperatura camerei. După deschidere, suspensia reconstituita trebuie păstrata la frigider si administrata maxim 10 zile.

Tussodep sirop

După deschidere se poate administra maxim 30 de zile.

Amoksiklav- pulbere pentru suspensie orală

După deschidere, suspensia reconstituită se păstrează la frigider și se poate administra maxim 7 zile.

 

Recomandari Farmacist de Garda➡️

Pentru imunitate adulti➡️

Cum sa păstrezi un medicament➡️

Vezi articole si pe Patreon
85 comments
  1. Off doamne nici eu si I am dat fetitei dupa 2 luni de la deschidere, tinut la frigider, a fost racita in ianuarie si acum iar 😞 oare ce se poate intampla in cazul acesta? 😫

 1. Bună ziua…laxodep sirop cât este valabil după deschidere? Eu i’am dat o perioada din el,si cand am vrut sa ii dau din nou,la capac se adunase ceva plante …oare este ok? Mai pot sa il administrez copilului?? Mulțumesc pentru raspuns

   1. Buna ziua,dacă a fost păstrat in ambalajul original,intr-un loc răcoros,ferit de umiditate și lumina,este valabil pana la data de expirare notată pe ambalaj.

 2. Bună ziua! Dacă am deschis siropul aerius de doua luni și l-am păstrat la frigider îl mai pot administra copilului de 1 an și 1luna

  1. Buna ziua,dacă a fost păstrat in condițiile recomandate(sub 25 de grade),este valabil pana la data de expirare notată pe ambalaj.

 3. Buna ziua,la siropul Rhinathiol scrie pe flacon ca expira luna aceasta(nu scrie si ziua doar luna si anul) ,ii mai pot da copilului din el ,flaconul nu e desfacut.multumesc!

  1. Buna ziua, Septilin sirop este valabil, dupa deschidere, pana la data de expirare notată pe ambalaj.Acesta trebuie păstrat la o temperatura mai mică de 25 de grade si ferit de lumina.Se agita înainte de administrare.

 4. Bună ziua!Am 2 flacoane cu sirop alina pro imunity pt copii care expira luna aceasta,sunt nedesfacute. Le pot folosi?și cât le pot folosi?

 5. Cat este valabil Nasonex spray nas dupa deschidere? Si daca la unele siropuri precum Debridat, Panadol, etc scriu ca sunt valabile maxim 1 luna de la deschidere si au mai fost administrate este vreo problema?

 6. Bună seara! Am administrat timp de o săptămână sirop de tuse bronhosuport fetitei de 3 ani conform indicațiilor, abia acum am văzut ca trebuia ținut la frigider după deschidere. Care ar putea fi efectele adverse. Mulțumesc frumos!

  1. Buna seara, cel mai probabil, la Bronhosuport -deschis de 7 zile, nu o sa apara nici o reacție adversa. Pentru siguranța, dacă trebuie sa continuați cu administrarea, ar fi bine sa cumpărați altul.

 7. Bună ziua va rog sa îmi rsp cât mai repede dacă vedeți mesajul meu dacă am deschis siropul Wormex acum un 8 luni mai poate fi administrat fiicei mele de 7 ani?

 8. Bună ziua ,siropul liv 52 mai pot sa l dau la copii dacă este de anul trecut? a fost ținut intr un dulăpior de medicamente nu în frigider ,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like