O altfel de copilărie…

O altfel de copilărie
O altfel de copilărie

O altfel de copilărie…

Înainte ștergeam fructele pe tricou, acum le spălăm de 3 ori și le sterilizam bine de tot. Apoi ajungem sa cumpărăm “ceva de imunitate” de la farmacie fiindcă cel mic este foarte sensibil și răcește foarte ușor.

Vitamina D3, esențială în dezvoltarea copilului nu se absoarbe de la lumina tabletei ci de la soare cel mai bine.

Copiii trebuie sa petreacă cât mai mult timp în aer liber, mai ales vara, pentru a asimila D3 oferit de soare.

Pentru pofta de mâncare, în loc de un complex de B – uri, ar fi mai indicata o alimentație echilibrata fără cola și chipsuri și puțin de alergat pe afara.

Pentru constipație în loc de “ceva natural de constipație” mai bine ceva mai natural în alimentație și mai puține cornulețe cu ciocolata sau cornuri ” max” sau “giga” care țin de foame toată ziua.

Sistemul digestiv al copiilor mici este diferit de al adulților, nefiind complet pregătit pentru mâncăruri și băuturi “gustoase”.

Din păcate natural 100% nu se mai poate în alimentația copilului iar excesul de zahar, sedentarismul, internetul, “alimentație moderna” dăunează copiilor.

Somnifere naturale pentru copii mici se găsesc și în farmacie, dar nu sunt recomandate după o zi lunga de împușcături pe calculator și desene cu sânge și bătăi.

Acea coaja din genunchi după o julitura la băieți, în alta generație, o rupeam de câteva ori pana se vindeca, acum se tratează cu 2,3 creme cu antibiotic, o pudra, iod, apa oxigenata, plasturi, comprese sterile, dacă e posibil un antibiotic de înghițit, unguent cu cicatrizant și un unguent sa vindece frumos.

Prin acea mica julitura nici nu ies matele și nici nu se poate face septicemie.

Educația este importanta, dar suprasolicitarea copilului la vârste mici nu este tocmai indicata . Prin programul încărcat de școală, after, cursuri de călărie, scrimă, 2,3 limbi străine și actorie ar fi bine sa găsească timp se mai joace și liber, de preferat pe afara. Este necesara educația, dar pana ajung la școală e posibil sa spună ca s-au saturat de atâta învățat și ca vor un “concediu”.

Medicamente cu paracetamol➡️

Pentru cresterea imunitatii – copii➡️

 

Vezi articole si pe Patreon
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like