Flixotide fiole

Flixotide nebules
Flixotide
0
(0)

Aerosoli cu Flixotide Nebules – copii

Flixotide fiole 0.5 (Nebules) pentru copii este extrem de greu de găsit in ultimul timp, in unele perioade chiar imposibil.

Ca si alternativa la fel de eficientă se poate folosi Flixotide inhaler (care se găsește mai ușor) împreuna cu un Babyhaler (sistem de administrat pufuri la copii), efectul fiind același.

👉 Babyhaler – pentru inhaler – Farmacia Spring

Concentrația, intervalul de administrare si perioada tratamentului sunt stabilite de către medic.

Compoziție Flixotide fiole

Flixotide conține ca și substanță activa propionat de fluticazona care aparține unui grup de medicamente denumite glucocorticoizi.

Pentru ce se utilizează

Datorita acțiunii antiinflamatorii, se utilizează în tratamentul astmului bronsic. Acesta reduce edemul și iritația la nivelul pereților cailor aeriene mici din plămâni.

Se folosește pentru prevenția crizelor de astm și nu este indicat pentru tratamentul acestora.

Atenționări

Fiolele sunt fotosensibile și trebuie păstrate in folia de aluminiu pentru a fi ferite de lumina. După desfacerea foliei de aluminiu fiolele nedesfăcute mai sunt valabile ~28 de zile. După ce o fiola este desfăcuta aceasta trebuie ținută la frigider și utilizata în maxim 12 ore.

Reacții adverse foarte frecvente

La reacții adverse foarte frecvente este menționat faptul ca poate produce candidoza orala sau faringiana. Pentru a evita apariția candidozei, după fiecare administrare, se recomanda clătirea gurii cu apa.

Flixotide nebules

Flixotide nebules (fiole) este un medicament special conceput pentru a fi administrat prin nebulizare. Este disponibil în doua concentrații, 0.5mg/2 ml pentru copii și 2mg/2ml pentru adulți.

👉 Nebulizator – pentru fiole – Farmacia Beneva

In România, la indicația unor medici, se folosește dexametazona fiole în locul Flixotide fiole pentru nebulizare. Folosirea de dexametazona fiole pentru nebulizare este foarte controversata, deoarece forma de dexametazona fiole este destinata administrării pe cale injectabila.

Nu se recomanda nebulizarea fiolelor de dexametazona.

Pe perioada iernii, sunt dificultăți de aprovizionare și pentru Ventolin si Adrenalina. Datorita cererii mari, aceste produse nu se găsesc mereu în farmacii.

Medicamentele: Flixotide, Ventolin, Adrenalina, Dexametazona se administrează doar după o recomandare medicală și în urma unui consult de specialitate. Acestea sunt medicamente care pot avea grave reacții adverse si pot înrăutății starea de sănătate, dacă nu sunt administrare corect.

Alte variante pentru Flixotide 

Alternativa pentru Flixotide nebules = Pavetod 0.5mg/2ml

Alternativa pentru Flixotide 125 Inhaler = Arquist 125 Inhaler

👉 5 suplimente pentru imunitate copii

👉 Imunitate in primul an de colectivitate 

Cât de util a fost acest articol?

Rating 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

1 comment
  1. Atâta timp cât producătorul pentru adrenalina şi dexametazona spun e ca este doar pe cale injectabilă, este clar nimeni nu îşi asumă nici un risc. Medicii care le prescriu o fac din tâmpenie, fiindcă nu reiese de nicăieri în ce concentrație se nebulizează. Un medic mi-a dat să fac 0,4 gr adrenalină pe repriză, altul 0,9 gr. Deci ? Şi în plus nu faci aşa ceva acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like