Enterocolita la copii

Enterocolita la copii
Enterocolita la copii

Enterocolita la copii

Enterocolita este o afecțiune gastrointestinala ca urmare a unei infecții cu bacterii, virusuri sau paraziți. In rândurile de mai jos găsiți câteva îndrumări legate de tratamentul administrat in enterocolita, la copii.

Simptome enterocolita

  • Scaune moi, dese, apoase
  • Greață si vărsături
  • Dureri de stomac
  • Crampe abdominale
  • Dureri musculare
  • Durere de cap
  • Febra – mica

Enterocolita la copii

Nurofen – Ibuprofen 

Nurofen afectează stomacul, Panadol nu.

NU se recomanda administrarea de Nurofen pentru simptomele de febra si dureri musculare. Ar fi util, dar Nurofen este antiinflamator si va irita stomacul si mai mult.

Se recomanda administrarea de Panadol – paracetamol care scade febra si reduce durerile musculare fără a afecta stomacul si mai mult decât este. 

In caz de vărsături repetate nu se recomanda antiinflamatoare.

Hidrasec

Contrar percepției generale, Hidrasec nu se încadrează in categoria săruri de rehidratare.
Hidrasec este un medicament antidiareic care scade cantitatea de apa și electroliți ce se elimina prin scaun. Se poate administra in asociere cu sărurile de rehidratare.
Supozitoarele 
In cazul in care exista scaune moi si dese supozitoarele cu Nurofen si Panadol se evita, fiindcă vor fi imediat eliminate. 

Motilium/ Metoclopramid

Acest medicament este utilizat de către adulți și copii pentru a trata greața și vărsăturile.

Pentru simptomele de greața si vărsături, la copii, se prefera administrarea de Motilium, fiindcă este un medicament mai sigur si cu mai puține reacții adverse.

Hidratarea/alimente solide

Hidratarea este mult mai importanta decât mâncarea. Cu cat vârsta copilului este mai mica, cu atât deshidratarea este mai periculoasa.

Când copiii vomită, stomacul este iritat si aceștia  își pierd si pofta de mâncare. 

Primul si cel mai important 

In episoadele cu vărsături repetate, la interval de 30 minute, o ora, ca sa se poată administra tot tratamentul, primul, si cel mai important de administrat este antiemeticul-antivomitivul. Astfel, după administrarea acestuia se face pauza de lichide si alimente timp de cel puțin 45 de minute, astfel încât acesta sa-si poată face efectul, apoi se continua cu sărurile de rehidratare si apoi cu restul tratamentului. Fără ca antiemeticul sa-si facă efectul nu se va reuși administrarea tratamentului si nici a sărurilor de rehidratare si a alimentelor.

Atenționare Loperamid➡️

Săruri de rehidratare➡️

Nausolvit picături➡️

Vezi articole si pe Patreon
Become a patron at Patreon!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like